En iyi ve en kötü alışkanlıklarınız nelerdir?
En iyi alışkanlığım erken kalkmak. Her sabah 05.30’da uyanıyorum. En kötü alışkanlığım için ise takıntılı seviyede tutkulu çalışmak diyebilirim. Ayrıca fazla iyimserim, bazen gereğinden fazla pozitif olabiliyorum.
Bir mantranız/felsefeniz var mı?
Denge. Hayatımın her aşamasında denge benim için çok önemlidir. Özel hayat ve iş hayatı dengesini her zaman koruyorum.
Yaratıcılık açısından tıkandığınızda ne yaparsınız?
Yaratıcı bir katkı ve üretim gerektiren aktiviteleri mutlaka öğleden önce yapmak üzere planlarım. Sabah saatleri yaratıcılığımın daha verimli olduğu zamanlardır. Ayrıca seyahatler de yaratıcılığımı çok artırır. Seyahatlerde bol bol not alırım.
Hayran olduğunuz/etkilendiğiniz bir iş insanı var mı?
Steve Jobs’un yaratıcılığını, mükemmeliyete erişmek için tutkulu çabalarını her daim takdir ederim. Ayrıca ülkemizin önde gelen iş insanı Rahmi Koç da mütevazı tutum ve davranışları, tekneyle dünya seyahati yapmak konusunda gösterdiği çabalarıyla hayranlığımı kazanan bir isimdir.
Şimdiye kadar yaptığınız en büyük hata neydi?
Geçmişte kurucusu olduğum bir şirkette profesyonel görevimi bir girişimci tutkusu ve adanmışlıkla yapma çabalarım oldukça yorucu, yıpratıcı bir dönem yaşamama neden olmuştu.
Herkesin okumasını önerdiğiniz bir kitap var mı?
Sherlock Holmes kitapları gençliğimden bu yana eğlenirken öğrendiğim en sıra dışı seriydi. Kariyerim süresince liderlik anlamında önemli çıkarımlar yapmamı sağladı. Ayrıca şüpheci olmanın ne kadar kıymetli olduğu, hedeflere odaklanmanın önemi, motivasyonun sırrı, ayrıntılara dikkat etmenin ortaya koyduğu fark ve zorlu sorunları çözme noktasında yılgınlığa düşmemek gibi iş hayatında ve liderlik süreçlerinde son derece değer yaratan unsurları bir araya topluyor.
Kariyerinizdeki en önemli dönüm noktası nedir?
Kamu yönetimi bölümü mezunu olmama rağmen cazip kamu ya da denetim pozisyonları yerine, giriş seviyesi bir teknoloji pozisyonunda çalışma kararlılığım kariyerimdeki en önemli dönüm noktasıydı diyebilirim.
İş hayatındaki giyim tarzınız nedir, nasıl tanımlarsınız?
Bugünlerde smart casual tercih ediyorum. Ancak hiçbir konuda tarzım tutucu ve değişmez değil. Dönemin gerektirdiklerine göre değişmeye ve kendimi geliştirmeye çok önem veriyorum.
Çantanızda her zaman ne taşırsınız?
Çeşitli boy ve renklerde not defterleri ve kalemler her zaman çantamda bulunur.
En beğendiğiniz şarkıyı paylaşır mısınız?
Tek bir şarkı seçmekte çok zorlandım. Ben de özel bir liste hazırlayarak Fast Company için bir sürpriz yaptım. 🙂 Spotify’da FastCompany adıyla yer alıyor.
Duymaktan hoşlanmadığınız bir iş deyimi/moda terim var mı?
Türkçe hassasiyeti olmayan deyim ve terimlere ciddi alerjim var. Örneğin sürekli kullanılan “aynen”, “rahat ol” ve “sallıyorum” gibi pek çok kelimeyi gündelik hayatında bir alışkanlık oluşturacak kadar sıklıkla ve yanlış kullanan çokça kişiyle karşılaşıyoruz. Bu alışkanlıkların temel nedeni en başta az kitap okumak olarak öne çıkıyor. Çünkü kelime dağarcığını geliştirebilmek ve doğru ifadelerle konuşabilmek için okuma alışkanlığının kazanılmış olması gerekiyor. Aynı zamanda yazı yazmak da bu konuda önemli bir açığı kapatmaya yardımcı oluyor.
Çalışanlara ya da iş ortaklarına teşekkür mesajını nasıl gönderirsiniz?
İlk tercihim daima el sıkarak, gözünün içine bakarak samimi duygularımı aktarmak olur. Bunu yapamayacağım durumlarda mutlaka özel ve özgün bir mesaj hazırlamaya çabalarım. Kesinlikle klişe ve samimiyetsiz bir mesaj göndermem.
- FAVORİLERİM1.DİZİ:
-
- Yabancı dizilerden Homeland, yerli dizilerden ise Behzat Ç en fazla seyrettiklerim.
2.TWITTER:-
- Özgür Demirtaş, Mahfi Eğilmez, Erol Bilecik, Mert Fırat, Greta Thunberg ve Bill Gates, keyifle takip ettiğim isimler arasında.
3.SPOR:-
- Yürüyüş. Açık havada tempolu yürüyüş yapmayı çok seviyorum. Ayrıca pilates de yine favori sporlarımdan.
4.SOSYAL MEDYA:-
- Refika Birgül, Erdil Yaşaroğlu, Gülse Birsel ve Ayşe Arman takip etmekten çok keyif aldığım favori sosyal medya hesapları.
OFİSTEKİ ÖZEL OBJEM
Atatürk tablom. Çok özel bir portredir. -