in , ,

Benim İşletim Sistemim: Index Grup YKB Erol Bilecik

Türkiye’nin lider bilişim teknolojileri dağıtım grubu olan Index Grup’un Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik’in yoğun bir iş gündemi var. Ancak Bilecik, benimsediği çözüm odaklı yaklaşımlar sayesinde iş ve özel yaşamında optimum dengeyi yakalıyor.

erol-bilecik

En iyi ve en kötü alışkanlıklarınız neler?
En iyi alışkanlığım, iletişimde uzlaşmaya önem veriyor olmam. Mesele ne olursa olsun her daim üslubun, haklı olmaktan önemli olduğuna inanırım. Kötü alışkanlığım ise sanırım ‘hayır’ diyememek.

Hayata karşı size yol gösteren bir felsefeniz var mı?
İki yaklaşım bana hep ışık tutar. Her işe başlarken şunu hatırlarım: Büyük düşün, küçük başla! Bir de Mevlana’nın “Bir şey olmuyorsa daha iyisi olacağı içindir” sözü hep aklımdadır.

Yaratıcılık açısından tıkandığınızda ne yaparsınız?
Einstein, “Problemlerimizi, onları yarattığımız andaki gibi düşünerek çözemeyiz” der. Yaratıcılık açısından tıkandığımda, farklı şekillerde düşünebilmek için odağımı değiştiririm. O konuyu bir kenara bırakır, yürüyüşe çıkar, gitar çalar ya da başka bir konu üzerinde çalışırım.

Şimdiye kadar yaptığınız en büyük hata neydi?
Tecrübenin sesini dinlememek! Bu hatadan şu hayati dersi öğrendim: “Akıllı insanlar kendi tecrübelerinden, daha akıllı insanlar ise başkalarının tecrübelerinden yararlanır.”

Kariyerinizdeki en önemli dönüm noktası nedir?
1994 yılında IBM ve 1998 yılında HP kontratını aldığımız anlar.

İş hayatındaki giyim tarzınızı nasıl tanımlarsınız?
Takım elbiseyi tahtından indirecek bir akımı henüz görmedim. Bunun yanı sıra kravat, mendil ve kol düğmeleri gibi aksesuarlara da özel merakım var. Ancak özellikle son yıllarda daha rahat, spor-şık bir çizgiye doğru ilerlemeye başladım.

Ofisinizdeki favori objeniz nedir?
Ailece en mutlu anlarımıza dair karelerin yer aldığı fotoğraf çerçevelerini çok seviyorum. O fotoğrafları görmek, bana ne için yaşadığımızı hatırlatıyor.

Duymaktan hoşlanmadığınız bir iş deyimi var mı?
Türkçe o kadar güzel ve zengin bir dil olduğu halde cümle içinde gereksiz yere İngilizce terimler kullanıldığını üzülerek görüyorum. Örnek olması için şunları paylaşabilirim: Manage etmek, start’ı vermek, push etmek, schedule etmek, handle etmek, brainstorming…

Covid döneminden aldığınız en önemli ders ne oldu?
Hayatın her zaman başka bir planı olduğunu ve bizlerin de bir anda değişebilecek şartlara uyum sağlamamız gerekebileceğini öğrendim. Hayatta her şeyin başının sağlık olduğunu ve sevdiklerimizle bir arada olabilmenin en kıymetli şey olduğunu anladım. Bir de şunu öğrendim ki hepsinden daha önemli olabilir: Yaşamın olduğu yerde umut da vardır.

Yeni dönemde öncelik listenizde neler olacak?
Daha fazla okumak ve gençlerle daha sık bir araya gelmek olacak listemde. Dijitalleşmenin ivme kazanmasıyla dünya hiç olmadığı kadar hızla değişiyor ve her alanda köklü değişimler yaşanıyor. Değişimi doğru okumak için daha fazla okumak, araştırmak ve her şeyden önce gençleri dinlemek ve anlamak gerekiyor. Çünkü inanıyorum ki dünyanın nabzı gençlerin yüreğinde atıyor. Yeni dönemde hayatı gençlerden öğrenmeyi en büyük öncelik olarak listeme aldım bile.

HAYRANI OLDUĞUM İŞ İNSANI

  • “Merhum Üzeyir Garih. Çok iyi bir İTÜ’lü mühendis ve mükemmel bir iş insanı olmasının yanı sıra dürüstlük, çalışkanlık, sabır, azim, tutku, kararlılık gibi insani değerleri mükemmel örnekleyen bir insandı.”

FAVORİLERİM

  • KİTAP
    Marcus Aurelius, Düşünceler
  • ŞARKI
    Cem Karaca/ Resimdeki Gözyaşları
  • TV DİZİSİ
    La Casa De Papel, Netflix
  • INSTAGRAM HESABI
    Fenerbahçe SK, Best Places To Go, Yacht Life & Travel

VAZGEÇMEDİĞİM 3 İLKE

  1. Güne çok erken başlamak
  2. Çok çalışmak
  3. Asla pes etmemek

Yazar: Fast Company Türkiye

©Fast Company Dergisi, Türkiye’de Fast Dergi Yayıncılık A.Ş. tarafından Türkiye Cumhuriyeti yasalarına uygun şekilde yayınlanmaktadır. Fast Company’nin isim hakkı ABD’de Mansueto Ventures’a, Türkiye’de Fast Dergi Yayıncılık A.Ş.’ye aittir. Dergide yayınlanan yazı, tablo, fotoğraf ve görsellerin her hakkı saklıdır. İzinsiz, kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

fast-company-kulturden-daha-fazlası

Kültürden daha fazlası

bu-ayin-onerileri

Bu ayın önerileri