in ,

Çalışan Wellbeing’i için Aon’dan yenilikçi çözümler

Son dönemde Çalışan Wellbeing’i insan kaynakları profesyonellerinin öncelikleri arasında yer alıyor. İnsan Sermayesi konusundaki uzmanlığıyla Aon da, global deneyimi ve etkin yerel çözümleriyle müşterilerine Çalışan Wellbeing’ine yönelik teknolojik ürünler ile danışmanlık hizmetleri sunuyor.

Çalışan-Wellbeing’i-için-Aon’dan-yenilikçi-çözümler

SELDA OKNAS TANBAY
Aon Türkiye Eş-CEO’su

İnsan Sermayesi ve Risk Sermayesi konularında global deneyimi ve yerel ihtiyaçlara uygun çözümleri ile 120’den fazla ülkede müşterilerine hizmet veren Aon Türkiye, wellbeing konseptine ölçülebilir, sürdürülebilir ve dijital bir boyut kazandıran inovatif wellbeing çözümleriyle insan kaynakları uzmanlarına danışmanlık hizmeti veriyor.

Global ve yerel deneyiminin yanı sıra etkin çözümleri ile wellbeing’e yapılan yatırımları ölçülebilir hale getirmeyi amaçlayan Aon, sunduğu danışmanlık hizmeti kapsamında şirketler için hazırladığı stratejik yol haritaları ile kısa, orta ve uzun vadeli hedeflerin belirlenmesini sağlıyor ve işverenleri bu hedeflere ulaşma yolunda düzenli olarak takip ediyor. Aon ayrıca, sağlık sigortası primlerinin de düşürülmesine yönelik stratejik bir yaklaşım sunuyor. ABD, Almanya, İngiltere ve Kanada gibi ülkelerde, uzun vadede sağlık sigortası primlerini düşürmesi nedeniyle wellbeing uygulamaları da sigorta kapsamına alınıyor. Aon, bu modeli Türkiye’de de yaygınlaştırmayı hedefliyor.

ÇALIŞAN SAĞLIĞINA BÜTÜNSEL YAKLAŞIM

Çalışan sağlığını finansal, fiziksel, mental, sosyal ve iş-hayat dengesi açılarından bütünsel bir yaklaşım ile ortaya koyarak danışmanlık hizmeti verdiklerini belirten Aon Türkiye Eş-CEO’su Selda Oknas Tanbay, şu an Türkiye’de bunu yapan ilk ve tek broker olduklarını belirtiyor ve devam ediyor:

“Aon, geliştirdiği eşsiz wellbeing ölçümleme araçlarından edindiği bilgiler ışığında şirketlerin wellbeing durumunu ortaya koyduktan sonra, bu durumu daha iyi bir noktaya taşıyacak stratejileri ihtiyaçlara özel olarak oluşturuyor. Aon’un wellbeing ekosisteminde yer alan ve dijital çözümler sunan tedarikçilerin destekleri ile bu stratejiler hayata geçiriliyor. Strateji ve yol haritası sonrası sürecin takibi için Aon yıl içinde danışmanlık desteği vermeye devam ediyor. Aon, wellbeing için ayrılan bütçelerin etkin ve etkili sonuçlar elde edilecek şekilde kullanılması hedefiyle strateji ve aksiyon planları oluşturulması, bu planların uygulanması ve sonuçların analiz edilmesi süreçlerinde güvenilir bir danışman olarak müşterileri ile birlikte yol alıyor.”

ÇALIŞAN VELLBEING’İNDE ORANLAR DÜŞÜK

Aon’un wellbeing alanında şirketlere rehberlik eden Küresel Wellbeing Araştırması Raporu’nun sonuçlarına göre global ölçekte “wellbeing artık daha önemli” diyenlerin oranı yüzde 63 olurken bu oran Türkiye’de yüzde 68’e ulaşıyor. Ancak Türkiye’deki katılımcıların sadece yüzde 25’i genel çalışan wellbeing’ini mükemmel ve çok iyi olarak değerlendirirken dünyada bu oran yüzde 46’yı, Avrupa’da ise yüzde 44’ü buluyor.

Türkiye’deki katılımcıların yüzde 41’i wellbeing organizasyon kültürü ve havası için mükemmel ya da çok iyi görüşünü paylaşırken dünyada bu oran yüzde 51, Avrupa’da ise yüzde 46 seviyesinde. Buna karşın 2020’den bu yana Wellbeing’e verilen önemin arttığını söyleyenlerin oranı Türkiye’de yüzde 50, globalde yüzde 47, Avrupa’da yüzde 50. Bu sonuçlar ülkemizde çalışanların wellbeing durumlarını iyileştirecek sürdürülebilir stratejiler oluşturmanın önemini bir kez daha ortaya koyuyor.

“ŞİRKETLERE ÖZEL YOL HARİTASI”

Aon Türkiye Sağlık ve Emeklilik Çözümleri Genel Müdür Yardımcısı Sinem Yalçın, Aon’un wellbeing alanında şirketlere Wellbeing Olgunluk Endeksi ve Bireysel Wellbeing Değerlendirmesi hizmetinin yanı sıra teknolojik çözümler de sunduğunu söyledi. Wellbeing Olgunluk Endeksi’nin bir kurumsal değerlendirme aracı olduğunu belirten Yalçın, şunları söylüyor:

“Günümüzde çalışanların wellbeing durumlarını iyileştirecek sürdürülebilir stratejiler oluşturmak, insan kaynakları profesyonellerinin öncelikleri arasında yer alıyor. Ancak, kurumlar, wellbeing stratejilerinde sürekli geliştirmeler yapsalar da bu aksiyonların onları nereden nereye taşıdığını, wellbeing yolculuğunda en iyi uygulamalara ne kadar mesafede olduklarını tespit etmekte zorlanabiliyor. Wellbeing Olgunluk Endeksimiz yakın ve orta vadeli eylemleri planlamak için nicel bir temel oluşturuyor ve şirketlere bir yol haritası belirliyor. Bu sayede şirketlerin durumu kolaylıkla değerlendirilebiliyor.Wellbeing Olgunluk Endeksi; kültür, performans, strateji ve uygulama olmak üzere dört ana başlığın yanı sıra wellbeing iletişimleri için de ölçüm sağlıyor.”

10 DAKİKADA SONUÇLAR HAZIR

Yalçın, bireysel Wellbeing Değerlendirmesi hizmetiyle de kullanıcı dostu bir değerlendirme aracı sunduklarını söylüyor ve şöyle devam ediyor:

“Geliştirdiğimiz yazılımla çalışanların fiziksel, duygusal, finansal, iş-özel yaşam dengesi ve sosyal durumlarını bütünsel olarak analiz ediyor ve raporluyoruz. Yerel ve global uzmanlarla geliştirilmiş 50’den fazla sorudan oluşan bu değerlendirmemizde yaklaşık 10 dakika içerisinde tüm birimlerdeki wellbeing sonuçları ve şirketin genel wellbeing ortalaması görülebiliyor. Bu çözümümüzde kümülatif veri analizi, esnek kategoriler, uzman değerlendirmesi, yeni data girişi ve trendleri takip edebilme, adaptif bir şekilde soru ekleme çıkarma, karşılaştırmalı ölçümler yapabilme ve tarihsel gelişimi takip edebilme gibi daha birçok hizmet de sunabiliyoruz.”

Türkiye’deki katılımcıların sadece yüzde 25’i genel Çalışan Wellbeing’ini mükemmel ve çok iyi olarak değerlendirirken dünyada bu oran yüzde 46’yı, Avrupa’da ise yüzde 44’ü buluyor.

SİNEM YALÇIN
Aon Türkiye Sağlık ve Emeklilik Çözümleri Genel Müdür Yardımcısı

“TEKNOLOJİYİ KULLANARAK VERİYE DAYALI ÖLÇÜM YAPIYORUZ”

  • FARK YARATAN CİHAZ Wellbeing ölçümüne inovatif ve teknolojik bir boyut kazandıran Capsula çözümünü sunuyoruz. Bu çözüm hücresel yaşlanma seviyesi, kardiyovasküler sağlık, vücut kompozisyonu ve psikofiziksel wellbeing alanlarında ölçümler yaparak anında bireysel ve kurumsal wellbeing tespiti yapabilen teknolojik bir cihaz. Hem bireylere hem de kurumlara gerçek, anlık ve bilimsel ölçümlere dayalı veri sağlıyor.
  • ÖZEL RAPORLAR Capsula, tüm çalışanların kullanımına yetecek bir süre boyunca danışmanlık alan şirketin hizmetine veriliyor ve süreç sona erdiğinde, grubun dinamiklerini ve wellbeing ölçümlerini anonim olarak gösteren raporlamalar oluşturuluyor. Grubun sağlıklı popülasyondan sapmaları, tespit edilen kritik demografik gruplar raporlanıyor.
  • WELLBEING’E İLGİ ARTIYOR Eğlenceli ve kolay bir kullanıcı deneyimi sunması, anlık geri bildirimler vermesi ile çalışanları wellbeing konusunda özendiriyor ve böylelikle Wellbeing programlarına ilgiyi de artırıyor.

ADVERTORIAL

Yazar: Fast Company Türkiye

©Fast Company Dergisi, Türkiye’de Fast Dergi Yayıncılık A.Ş. tarafından Türkiye Cumhuriyeti yasalarına uygun şekilde yayınlanmaktadır. Fast Company’nin isim hakkı ABD’de Mansueto Ventures’a, Türkiye’de Fast Dergi Yayıncılık A.Ş.’ye aittir. Dergide yayınlanan yazı, tablo, fotoğraf ve görsellerin her hakkı saklıdır. İzinsiz, kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Pluxee-Hediye-ile-yeni-yılda-çalışanlara-mutluluk,-şirketlere-vergi-avantajı-Sinem-Hekimoğlu_Pluxee

Pluxee Hediye ile yeni yılda çalışanlara mutluluk, şirketlere vergi avantajı

BİRLEŞMEDEN-DOĞAN-AYVENS’İN-YENİ-HEDEFİ

Birleşmeden doğan Aynens’in yeni hedefi