in , , ,

Şirketler ve startup’lar gelecek için buluştu

Fast Company Türkiye’nin geleneksel buluşmalarından CORPORATE & STARTUP DAY ‘24 etkinliğinde, girişimcilik ekosisteminde 2025 hedefleri tartışıldı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın açılış konuşmasını yaptığı etkinlik; Ardventure, Enterprise Türkiye, Fibabanka, Rubikpara, TEB, Türk Telekom, Wisera ve Xcitium’un destekleriyle gerçekleşti. Endeavor, GEN Türkiye ve Girişimci Kurumlar Platformu’nun da katkı verdiği etkinlikte, sunum ve panellerin ardından STARTUP 100, Startup Dostu Şirketler ve Kurum İçi Girişimcilik ödülleri verildi.

Şirketler-ve-startup’lar-gelecek-için-buluştu

Fast Company Türkiye kurucusu M. Rauf Ateş, startup dünyasının en büyük buluşmasının katılımcılarına hoş geldiniz konuşması yaptı.

Rabikpara Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Akbal, Fast Company editörlerinden Güldeniz Ayral’ın sorularını yanıtladı ve kurum içinden nasıl bir fintech yarattıklarını anlattı.

 

Fast Company Yazı İşleri Müdürü Mehtap Demir’in sorularını yanıtlayan TT Ventures Genel Müdürü Muhammed Özhan, “2025’te sağlık teknolojilerine odaklanmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

 

Endeavor Türkiye Başkanı Emre Kurttepeli, dünyadaki gelişmeleri ve 2025 beklentilerini içeren bir konuşma yaptı.

 

Enterprise Türkiye CEO’su Özarslan Tangün, Güldeniz Ayral’ın sorularını yanıtladı ve mobiliteden doğan fırsatları anlattı.

 

TC Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, açılış konuşmasında; startup ekosistemine teknoloji ve inovasyon çalışmaları için yaptıkları destekleri anlattı.

 

Talat Yeşiloğlu’nun sorularını yanıtlayan Amerika merkezli siber güvenlik kuruluşu Xcitium COO’su Fatih Orhan, yapay zeka uygulamalarının yaygınlaştığı dönemde siber güvenlik risklerine karşılık çözüm yollarını anlattı.

 

Lidio Kurucusu Emre Güzer’in (Sol başta) yönettiği “Startup Dostu Şirketler” başlıklı panelde, Ali Gökhan Cengiz (TEB) ve Sezgin Lüle (T. İş Bankası) kurumlarının startup stratejilerini paylaştı.

 

Usersdot kurucu ortağı ve CEO’su Şevin Ballıktaş’ın (sol başta) yönettiği “Yükselen Startup’lar” başlıklı panelde; Çağlar Yalı (Kolay İK), Ege Eryılmaz (Midas), Mustafa Namoğlu (İKAS), Selin Kurnaz (Massive Bio) ve Selim Onay (Colendi), yeni dönem hedeflerini paylaştı.

 

GlobalTrust VC Partner Hasan Bayar’ın yönettiği “Liderler Oturumu”nda, Ahu Serter (Fark Labs), Bilge Kalpaklıoğlu Eyilik (TÜSİAD), Hakan Adanalı (CCN Holding) ve Ömer Mert (Fibabanka) şirketlerin girişimciliği şirket kültürü haline dönüştürme stratejilerini tartıştı.

 

Mehtap Demir’in sorularını yanıtlayan Ardventure kurucusu ve CEO’su Arda Ödemiş, “Firmadan çok insan, takım önemli. Takım iyi değilse yatırım yapmayı tercih etmiyoruz” dedi.

 

ÖDÜLLER

STARTUP DOSTU ŞİRKETLER

  1. İş Bankası
  2. QNB Türkiye
  3. Akbank
  4. Fiba Holding
  5. Türk Telekom
  6. Fibabanka
  7. Eczacıbaşı Holding
  8. Yapı Kredi
  9. Sabancı Holding/EnerjiSa
  10. Garanti BBVA/ TEB

STARTUP 100’ÜN İLK 10’U

  1. Midas
  2. Insider
  3. SpykeGames
  4. İKAS
  5. Colendi/Figopara
  6. Mindsite
  7. Codeway
  8. Roamless/Sipay
  9. Usersdot
  10. B2Metric/Fazla

EN İYİ KURUM İÇİ GİRİŞİMCİLİK PROJESİ

  1. EnerjiSa
  2. Anadolu Efes
  3. İnci Holding

EN ETKİLİ KURUM & GİRİŞİM İŞ BİRLİĞİ

  1. Havelsan
  2. Refabric & Sun Tekstil
  3. Figopara

JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ

  1. Ford Otosan/Bluepath
  2. Otokoç Otomotiv/Ford Otosan

EN İYİ KURUM İÇİ GİRİŞİMCİLİK PROGRAMI

  • THY

Yazar: Fast Company Türkiye

©Fast Company Dergisi, Türkiye’de Fast Dergi Yayıncılık A.Ş. tarafından Türkiye Cumhuriyeti yasalarına uygun şekilde yayınlanmaktadır. Fast Company’nin isim hakkı ABD’de Mansueto Ventures’a, Türkiye’de Fast Dergi Yayıncılık A.Ş.’ye aittir. Dergide yayınlanan yazı, tablo, fotoğraf ve görsellerin her hakkı saklıdır. İzinsiz, kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

fintech-dunyasi-bu-zirvede-bulustu

‘Fintech’ dünyası bu zirvede buluştu

The Role of Superheroes in Shaping the Future