in ,

2024 model iş kuralları

Hızlı değişen iş dünyasında liderler zaman zaman iş yapma biçimlerini değiştiriyor, yeni yaklaşımlar benimsiyor. 2024 yılının ilk aylarında CEO’lara yönetim anlayışlarına ekledikleri “yeni kuralları” sorduk.

2024-model-is-kurallari

Fotoğraf: Pixabay

SUMRU ATALAY

KRİZ YÖNETİMİ

SUMRU ATALAY
Haleon Türkiye CEO

2023 yılında yaşanan zorluklar iş yapma alışkanlıklarımıza önemli yenilikler getirdi. Bunlardan birini de, ‘Kriz zamanlarında dengeli ve sürdürülebilir kararlar alma’ oluşturuyor. Liderler olarak edindiğimiz en büyük kazanım, tüm engellere rağmen her zaman cesaretimizi ve yenilikçi ruhumuzu korumanın yanı sıra, sosyal ve çevresel sorumluluklarımızı da gözeterek iş sürekliliğini sağlamak oldu.

 

ASLAN SARANGA

ASLAN SARANGA
Domino’s CEO

Yeni dönem için önemli bir değişikliğe gittim. Artık toplantı öncesi konuşulacakların, yazılı 1 sayfada özetlenmesini istiyorum. Böylece mümkün olduğu kadar sunumlarla vakit kaybetmeden, ana konunun hızla tartışılmasını sağlıyoruz.

 

 

SİTARE SEZGİN

GİRİŞİM KÜLTÜRÜ

SİTARE SEZGİN
Teknosa CEO

İşimizin merkezine “girişimcilik ruhunu” koyuyoruz. Kurum içi girişimcilik anlayışını geliştiren çalışanlara fikirlerini serbestçe ifade etme ve projelerini geliştirme imkânı tanıyan bir platform hazırladık. Şirket içi bir anket düzenleyerek platformun ismini de hep birlikte belirledik. Bu sayede, ekiplerimizin fikirlerini destekleyerek, yaratıcılıklarını teşvik ederek potansiyellerini açığa çıkaracağız. Başarının anahtarının, çalışanlarımızı daima dinlemek, onlardan gelen girişim projelerini değerlendirmekten geçtiğine inanıyorum. Böylece “inovasyon ve girişimciliği” şirket kültürüne entegre etmek daha kolay olacaktır.

 

KÜBRA KALYONCU ŞEHERLİ

2024 İÇİN 3 ÖNCELİĞİM

KÜBRA KALYONCU ŞEHERLİ
Kalyon PV YKB

  1. İş kararlarının tamamında uzun vadeli çevresel ve sosyal etkilerini düşünerek hareket ediyoruz.
  2. Piyasa koşullarındaki değişikliklere karşı çevik olmalıyız. Tüm süreçlerimizi buna göre tasarlar ve uygulamak için elimizden geleni yapmaya çalışırız. Hızlı adapte olabilmek için yapının da buna göre kurulması gerektiğine inanırım.
  3. Her zaman yeni teknolojileri takip etmeye ve uygulamaya çalışıyoruz. Fakat bana sorarsanız, inovasyonun özü, yaptığınız işleri daha iyi yapmanın ve yeniyi aramanın yolculuğu diyebilirim.

 

JEFF BEZOS

JEFF BEZOS
Amazon’un kurucusu

“Toplantılarda net bir belge üzerinden konuşmayı ve dağınık gitmeyi seviyorum. Sunumlar yerine toplantıya 6 sayfalık bir metni, 30 dakika boyunca katılımcıların inceleyip okumasıyla başlamayı tercih ediyorum. Tartışmaları ise bundan sonra başlatırız.”

 

 

ERDOĞAN ÇOBAN

DUYGUSAL ZEKA YÖNETİMİ

ERDOĞAN ÇOBAN
Şölen Çikolata CEO

İş yapma anlayışımı güçlendiren en önemli yeni kural, ‘Duygusal zeka’ (EQ) yönetimi ve insan motivasyonlarını, iş hedefleriyle eşleştirmek oldu. Bu kural, iş süreçlerinde duygusal zeka kullanımının önemini vurgularken, çalışanların motivasyonunu ve bağlılığını artırarak iş hedeflerine daha etkin bir şekilde ulaşmamızı sağlıyor. Ayrıca, pazarlama stratejilerinde 360 derece iletişim planlamasına odaklanmak, daha az maliyetle tüm medya ve mağaza ihtiyaçlarını verimli bir şekilde karşılamanıza yardımcı oluyor.

 

MURAD BAYAR

CİNSİYET EŞİTLİĞİNE ÖNEM

MURAD BAYAR
IC Holding CEO

Son dönemde iş yapma anlayışımıza ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Politikasına’ uyum kuralı ekledik. Geçtiğimiz yıl yayımladığımız DENK manifestomuz ile toplumsal cinsiyet eşitliğine odaklanıyoruz. Bu kapsamda, işe alım süreçlerinden kariyer gelişimine, ücretlendirme ve yan haklara kadar cinsiyete dayalı olmayan yaklaşımlar geliştiriyoruz. Amacımız, ayrımcılığın olmadığı adil ve önyargısız bir çalışma ortamı yaratmak. Bu politika, tüm çalışanlarımızı, alt yüklenicilerimizi ve tedarikçilerimizi kapsarken, faaliyet gösterdiğimiz coğrafyalarda bulunan yerel halkı da kapsıyor.

 

CEM BAVER ÖZALP

PROFESYONELLERE GEÇİŞ

CEM BAVER ÖZALP
Martaş YKÜ

Son dönemde şirket dinamiklerimizden dolayı iş yapma anlayışımızda kültürel değişiklikler gerçekleştiriyoruz. Şirketimizi 3 sene önce profesyonellere devrettik. Bunun meyvelerini vermeye başlamasıyla birlikte KPI bazlı takip düzenine geçerek bazı operasyonel durumlardan zaman kazandım. Biz ortaklara tüm bilgiler daha rakamsal ve somut olarak geliyor. Bu kural niteliğinde olmasa da bizim için önemli bir değişim yarattı.

 

SİNEM ÖKSÜZ DEDEBAYRAKTAR

İKİNCİ PLAN ŞART

SİNEM ÖKSÜZ DEDEBAYRAKTAR
Kipaş Kağıt CEO

Son dönemde büyük yıkım ve acıyla deneyimlediğimiz büyük afet ve ekonomik zorluklarla karşı karşıya geldik. Bunlarla birlikte taleplerde sert düşüşler oldu, sektörlerde iniş ve çıkışlar gözledik. Yaşananlarla birlikte her zaman ‘ikinci plan’ gerekliliği ortaya çıktı. Planlamalarınız istediğiniz gibi gitmiyorsa, “Ne yapmanız gerekiyor?” sorusuna hazırlıklı olmalısınız. Geç kalmamak için hep bir B planına sahip olmak gerekiyor. Eğer “B” planınız olursa, kaygınız da minimum seviyeye düşer, zorluklara karşı da hazırlıklısınızdır.

Yazar: Fast Company Türkiye

©Fast Company Dergisi, Türkiye’de Fast Dergi Yayıncılık A.Ş. tarafından Türkiye Cumhuriyeti yasalarına uygun şekilde yayınlanmaktadır. Fast Company’nin isim hakkı ABD’de Mansueto Ventures’a, Türkiye’de Fast Dergi Yayıncılık A.Ş.’ye aittir. Dergide yayınlanan yazı, tablo, fotoğraf ve görsellerin her hakkı saklıdır. İzinsiz, kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

siradaki-buyuk-teknoloji

Sıradaki Büyük Teknoloji

lovemarks-2024

Lovemarks 2024