in

Tahincioğlu’nun yeni projesi

Gayrimenkul yatırım ve geliştirme sektörünün önde gelen şirketlerinden Tahincioğlu, Nidapark Çengelköy projesini satışa çıkardı.

65 yıldan uzun süredir konut, ofis ve dükkan projeleri geliştiren Tahincioğlu Gayrimenkul’ün Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu ve Genel Müdürü Mustafa Çakmak, bu sabah düzenlenen basın toplantısında Nidapark Çengelköy projesinin detayları ile şirketin 2021 hedeflerini paylaştı. Toplantının sonunda ise, projenin temel atma töreni gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan Tahincioğlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, Nidapark Çengelköy’ün az katlı ve yatay mimari ile bölgenin dokusuna uygun olarak tasarlandığını vurguladı. Tahincioğlu şöyle konuştu: “Daireler, konfor ve lüks bir yaşantının yanında pandemi koşullarına da uygun tasarlandı. Konutlarımız maksimum verimliliğe, geniş salon pencerelerine, balkon veya teraslara, yüksek tavan ve ferah cephelere sahip. Projemizde aynı zamanda tarihi bir eser olan Çaprazlı Köşkü de bulunuyor. Büyük ölçüde hasar görmüş olan eseri, restore ederek hayata kazandıracağız.”

Nidapark Çengelköy, toplam 36 bin 500 metrekarelik bir alan üzerinde yer alıyor. 71 bin 355 metrekare inşaat alanına sahip projede 10 bin metrekarelik doğal toprak alanı bulunuyor. Konut projesi, 300 yıllık çam ağacının avluda yer aldığı ve evler ile sosyal alanların etrafını çevrelediği bir şekilde planlanmış. Tahincioğlu Gayrimenkul Genel Müdürü Mustafa Çakmak, projenin detaylarını şöyle aktardı: “Proje, 12 blok 207 konuttan oluşuyor. Her katta az sayıda dairenin yer aldığı oda, salon ve ebeveyn odaları bulunan projede 2+1, 3+1, 3,5+1, 4+1, 4,5+1 ve 5,5+1 daireler bulunuyor.” Çakmak, projede sosyal alanların da ön plana alındığını söylüyor: “Sosyal donatıları arasında açık ve kapalı havuz, buhar banyosu, sauna, kafe, çocuk oyun alanı, yürüyüş parkurları bulunan projede kamuya açık bir park alanı da bulunacak.”

“Gayrimenkulde en iyi zaman”

Şirket, yıl sonuna kadar ulaşmayı hedeflediği satış hedefini aşmış, 2020’yi 2 milyar 250 milyon TL’nin üzerinde bir satış rakamı ile kapatmış. Özcan Tahincioğlu, pandemiyle gayrimenkul sektöründe değişime gitmek gerektiğini fark ettiklerini söylüyor: “Biz, bu değişim ve dönüşüme hızla adapte olup, çözümler üretmeye çalıştık. 2020’de tamamen pandemi koşullarını gözeterek planladığımız Multi Evler, kısa sürede tükendi.”

Tahincioğlu, buna rağmen dövizdeki artışın yol açtığı arsa ve inşaat maliyetlerindeki yükselişe karşı uyarıyor: “Önümüzdeki günlerde ev fiyatları yükselecek. Şu an gayrimenkulde alım yapmak için en uygun zaman.” Bu yıl bitmeden yeni projelerin ve yeni firma bilgilerinin açıklanmaya devam edeceğinin altını çizen Tahincioğlu, bu yılki hedeflerinden şöyle bahsediyor: “Bu yıl daha çok ana iş konumuza odaklanıp pandemi sebebi ile değişen ihtiyaç ve taleplere cevap verecek iş kolları geliştirip yönetiyoruz.”

Yazar: Fast Company Türkiye

©Fast Company Dergisi, Türkiye’de Fast Dergi Yayıncılık A.Ş. tarafından Türkiye Cumhuriyeti yasalarına uygun şekilde yayınlanmaktadır. Fast Company’nin isim hakkı ABD’de Mansueto Ventures’a, Türkiye’de Fast Dergi Yayıncılık A.Ş.’ye aittir. Dergide yayınlanan yazı, tablo, fotoğraf ve görsellerin her hakkı saklıdır. İzinsiz, kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

100-kadin-yonetici

100 kadın patron

İskefe Holding’den Zetamatrix’e yatırım