Ph.Creative adlı işveren markası ajansının kurucusu Bryan Adams, geçmiş yıllarda şirketlerin bu konuyu yanlış anladıklarına dikkat çekmişti. “Ofiste oyun alanları oluşturmak ve yiyecek-içecek olanakları sunmayı işveren markası oluşturmaya giden yol olarak düşünenler vardı” diye anlatan Adams şunu ekliyordu: “Artık geldiğimiz dönemde bunun yetenekleri çekmek ve sadakat oluşturmak için önemli bir strateji olduğunun farkındayız.”
Gerçekten de son yıllarda şirket liderleri, çalışan deneyimi ve işveren markası yaratma konusunu daha iyi yönetiyorlar. Çünkü, artık yeteneğe ulaşmak gibi, onları şirket bünyesinde tutmak giderek zorlaşıyor. Bununla ilgili önemli verileri dergimizin son sayfasındaki istatistik bölümünde bulacaksınız.
‘Employer Branding’ kavramını 1996 yılında yaratan Simon Barrow, şu tanımlamayı kullanmıştı: “İşveren markasının temel rolü, yönetme önceliklerini basitleştirmek ve odaklamak, üretkenliği artırmak, işe alım, elde tutma ve bağlılığı iyileştirmek için tutarlı bir çerçeve sağlamaktır.”
Fast Company Türkiye’nin bu özel dergisi, çıktığından beri, önde gelen şirketlerin yaklaşımlarına yer verirken, giderek artan oranda derinleşen stratejileri de okuyucularıyla paylaşıyor. Bu sayıda da çok sayıda başarılı uygulamayı okuyacaksınız. Umarım beğenir, yararlanırsınız.
Gelecek sayıda görüşmek üzere… Saygılarımızla.