in

Ak Portföy’den ihracata yatırım fırsatı

Ak Portföy, ihracatçı şirketlere yatırım imkanı tanıyan İhracatçı Şirketler Hisse Senedi Fonu’nu tasarruf sahiplerine sundu.

ak-portfoy

Ak Portföy, mevcut ekonomik konjonktürde, Türkiye’de giderek daha fazla ön plana çıkan ihracatçı şirketlere yatırım imkanı tanıyan İhracatçı Şirketler Hisse Senedi Fonu’nu tasarruf sahiplerine sundu. Fon, Borsa İstanbul’da işlem gören, Türkiye’nin lider ihracatçıları arasından seçilmiş 20 şirkete, eşit ağırlıklı ve tek bir işlemle yatırım yapılmasını sağlıyor.

100 milyar TL’nin üzerinde varlık büyüklüğü ile Türkiye’nin en büyük Özel Sektör Portföy Yönetim Şirketi olan Ak Portföy, tasarruf sahiplerinin yeni varlık sınıflarına ve yeni temalara kolayca yatırım yapabilmesi için yatırım fonu çeşitliliğini artırıyor. Son olarak Türkiye’de giderek ön plana çıkan ihracatçı şirketlere yatırım imkanı tanıyan İhracatçı Şirketler Fonu’nu tasarruf sahiplerine sunan şirket, Borsa İstanbul’da işlem gören Türkiye’nin lider ihracatçıları arasında seçilmiş 20 kuruma, eşit ağırlıklı ve tek bir işlemle yatırım yapma fırsatı sunuyor. Ak Portföy İhracatçı Şirketler Fonu, bu özelliğiyle, gerek bireysel, gerekse kurumsal ve profesyonel yatırımcılara, yabancı para cinsi gelir üreten “ihracatçı şirketler” temasını, kolayca portföylerine dahil etme imkanı sağlıyor.

Tek fonla yatırım imkanı

Yeni fonun, Borsa İstanbul’da gerçekleşen gong töreninde konuşan Ak Portföy Genel Müdürü Mehmet Ali Ersarı, “Türkiye, son dönemde dünyada ihracatını en çok artıran ülkeler içinde yer alıyor. 2021’de ihracatımız bir önceki yıla kıyasla yüzde 32.8 artışla 225.4 milyar dolara yükseldi. İhracat rakamları son 10 aydır her ay üst üste yeni bir rekora imza atıyor. Burada uzun vadede ciddi bir değer potansiyeli görüyoruz ve bu değeri yatırımcılarla paylaşmak istiyoruz. Ak Portföy İhracatçı Şirketler Hisse Senedi Fonu, Türkiye’nin ihracatına yön veren, farklı sektörlerde faaliyet gösteren ve ekonominin dinamosu olan Türk şirketlerine yatırım yapıyor. Fonumuz, 2022 için belirlenen 250 milyar dolar ihracat hedefine ulaşmayı sağlayacak Türkiye’nin lider ihracatçıları arasından seçilmiş 20 şirkete, eşit ağırlıklı ve tek bir işlemle yatırım yapma imkanı sunuyor. Ak Portföy İhracatçı Şirketler Yatırım Fonu’nun tasarruf sahipleri tarafından büyük ilgiyle karşılanacağını düşünüyorum” dedi.

Ak Portföy’ün son yıllarda pazarı şekillendiren alanlarda lider kurum olarak öne çıktığının altını çizen Ersarı konuşmasını şöyle sürdürdü: “Yurt içi ve yurt dışında yaşanan ekonomik ve teknolojik gelişmeleri ve gelişen yatırım temalarını çok yakından takip ediyoruz. Ülkemizde tasarruf sahiplerinin birçok yeni varlık sınıfına yatırım yapabilmesini mümkün kılan rakipsiz bir yatırım fonu çeşitliliğimiz var. Sektörde her zaman ilkleri gerçekleştiren öncü bir kurum olarak, yatırımcılarımıza daha fazla katma değer yaratabilecek yeni ürün ve hizmetler sunmaya devam ediyoruz. Bugün Türkiye’nin ihracat gücüne yatırım yapan ilk ve tek yatırım fonu olma özelliği taşıyan bu yeni ürünümüzü yatırımcılarımızla buluşturmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz.”

“2021 başarılarımız”

Ak Portföy, 2021 yılı sonu itibarıyla SPK verilerine göre yönettiği 100 milyar TL’nin üzerinde varlık büyüklüğü ve yüzde 15,4’lük pazar payı ile ile Türkiye’nin en büyük Özel Sektör Portföy Yönetim Şirketi oldu.

Törende yaptığı konuşmada Ak Portföy’ün 2021’de sağladığı başarıları ve büyümeyi de değerlendiren Ak Portföy Genel Müdürü Mehmet Ali Ersarı, yenilikçilik misyonunu önümüzdeki dönemde özellikle farklı varlık sınıfları ve temalarda yeni ürünler geliştirerek sürdüreceklerini ifade etti. Bu anlayışla geliştirdikleri fonların yatırımcılardan büyük ilgi gördüğünü hatırlatan Ersarı, “2021’de, teknolojiden, yenilenebilir enerjiye, sağlıktan turizme kadar çok çeşitli temalarda ürünler geliştirerek yatırımcılarımıza sunduk. SPK ve TEFAS verilerine göre 2021’de TEFAS’taki tüm fonlar arasında en yüksek getiriyi sağlayan 4 fonun 3’ü de Ak Portföy fonları oldu. Ak Portföy yatırımcıyı odağına alan yaklaşımıyla portföy yönetim sektörümüzü global standartlara taşıyor. Gelecek yıllarda da yatırımcılarımıza daha fazla katma değer yaratmayı hedefleyen yeni ürün ve hizmetler sunmaya devam edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

Yazar: Fast Company Türkiye

©Fast Company Dergisi, Türkiye’de Fast Dergi Yayıncılık A.Ş. tarafından Türkiye Cumhuriyeti yasalarına uygun şekilde yayınlanmaktadır. Fast Company’nin isim hakkı ABD’de Mansueto Ventures’a, Türkiye’de Fast Dergi Yayıncılık A.Ş.’ye aittir. Dergide yayınlanan yazı, tablo, fotoğraf ve görsellerin her hakkı saklıdır. İzinsiz, kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

AgeSA-ile-fon-yönetiminde-yeni-bir-dönem-başlıyor!

AgeSA ile fon yönetiminde yeni bir dönem başlıyor!

E-İHRACAT-2022---Büyüme-için-Global-Fırsatlar

E-ihracat 2022