in ,

Gayrimenkulde “yenilikçi ve sürdürülebilir” projeler

Nef-Yonetim-Kurulu-Baskani-Erden-Timur

YAZI: MEHTAP DEMİR

Bundan 11 yıl evvel Timur Holding bünyesinde kuruldu. Amacı, “Keşfedilmemiş beklentileri karşılayan, ulaşılabilir yaşam alanları tasarlamak, sunmak ve mutluluk yaymak” idi.

Bugün geldiği noktada, 5’i yurt dışında toplam 38 proje ve 4 arsa projesi; 32 milyar 440 milyon TL yatırım, 19 milyar 227 milyon TL değerinde satış ile; büyümeye ve “yenilikçi, özgürleştiren yaşam alanları” tasarlamaya devam ediyor.

Türkiye’nin önde gelen gayrimenkul markalarından Nef’ten söz ediyoruz.
2021 yılında 1 milyar 400 milyon ciro hedefinde olan Nef, Bodrum’daki Reserve projeleriyle yola devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde, Bodrum’da düzenlenen basın toplantısında projeleri bizzat tanıtan Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, gayrimenkulde inovatif ve sürdürülebilir olmanın gerektirdiklerini, sektöre yönelik değerlendirmelerini ve gelecek hedeflerini aktardı.

Bodrum’da 3 özel proje

Nef’in sürdürülebilir yaşam anlayışı içerisinde; lüks segmente hitap eden Reserve projeleri, şehrin içindeki merkez projeleri, Türkiye gayrimenkul sektörünün gücünü dünyaya göstermede önemli rolü olan Nef Global ve yepyeni bir iş modeli olan Nef Arsa projesi yer alıyor. 2,8 milyar TL büyüklüğündeki yatırım değeriyle Nef Reserve’ün Bodrum’daki 3 özel projesi Nef Reserve Gölköy, Nef Reserve Yalıkavak ve Nef Reserve Hebil toplam 1 milyar 222 milyon cirosu ve 2 milyar 500 milyon TL’lik kalan satış cirosuyla genel yatırımların içerisinde özel bir öneme sahip.

Nef Reserve’ün en özel projelerinden birini oluşturan Nef Reserve Gölköy, bir yaşam alanının yanı sıra yalın, sofistike ve rafine bir yaşam stiline sahip. Denize sıfır ve her detayı incelikle düşünülerek Emre Arolat imzasıyla tasarlanan 50 seçkin villa, 46 dönüm gibi geniş bir alana konumlanıyor.

Nef keşfi olan Fold Home ve Fold City projelerinin yanı sıra Nef Reserve projelerinin pandemi sonrasında değişen konut talebiyle birebir örtüştüğünden bahseden Erden Timur, “Farklı ihtiyaçlar doğuran pandemi ile gayrimenkul sektöründe Nef’in ürettiği çözümler, pandemi sonrasındaki talepleri bire bir karşılıyor” diyor ve ekliyor, “İnsanlar tercihlerini geniş açık alanları olan, kendine özel konfor alanları sunan, esneklik sağlayan, çalışma ortamı ve ayrıcalıklarıyla, egzersiz ve sağlık imkanları sunan evlerden yana kullanmaya başladı. Yazlık olarak konumlandırılan mekânlar artık insanların 4 mevsim yaşadığı, içinde çalıştığı bir mekân haline geldi. Kendine özel dünyaları ile Nef Reserve projeleri ve Bir Nef keşfi olan ve dünyada ilk kez Nef tarafından uygulanan Foldhome konsepti kişiye özel ayrıcalıkları karşılıyor.”

“Yol haritamızda 3 yeni iş modeli var”

    • ENDÜSTRİYEL ÜRETİM/OFFSITE ÜRETİM VE MONTAJ. Bu konuda ürün ve üretim AR-GE çalışmalarımız 4 yıldır devam ediyor. Endüstriyel üretim çok daha faydalı ve doğaya saygılı, her şey verimli kullanıldığı için atık oranını azaltıyor. Türkiye için önemli bir ihracat değeri olduğunu düşündüğümüz bu yatırımla hem yurt içi hem de yurt dışı pazarında etkin rol oynamayı planlıyoruz.
    • NEF ARSA PROJESİ. Önümüzdeki aylarda lansmanı gerçekleşecek. Herkesin kolay ulaşabileceği ve gayrimenkul sahibi olacağı, bir taraftan yatırım olarak kullanırken bir taraftan da doğayla tanışma ya da ona geri dönme ihtiyaçlarının karşılanabileceği bir proje.

  • KONVANSİYONEL ÜRETİMDE DOĞAL MEKANLAR. Doğal ve kent için faydası olan yerler üreteceğiz. Yatırımlarımızın yüzde 90’ını arsa satın alması ile yapacağız. Birkaç arsa satın aldık. Sapanca’nın en güzel yerindeki 600 milyon TL’nin üzerindeki yatırım değerindeki projemizde 100 villa tamamlanmak üzere. Proje içinde aynı zamanda 80 rezidans ve bir otel yer alacak. İzmir’de de bir arsa satın alarak ilk defa İstanbul dışında bir iş geliştirme ofisi kurduk. Amacımız İzmir’de de düşük katlı, bahçeli konutların yer aldığı doğal köyler oluşturmak. Bundan sonraki işlerimizde mutlaka kentin dokusuna bir artı değer katacak unsurlarımız olacak.

“Bugüne kadar 11 bin 285, son 3 yılda ise 7.102 adet anahtar teslim ettik. 2020 yılında 1 Milyar 52 Milyon TL ciro elde ettik ve 2180 konut teslimi gerçekleştirdik. Böylece son 3 yılda toplamda 7102 konut teslimi gerçekleştirmiş olduk. 2021 yılına dair 1 milyar 400 milyon ciro hedefimiz bulunuyor.”

“2021 ilk çeyrekte geçen yılın aynı dönemine oranla satışlarımızı yüzde 28 yükselttik. 2021 yılında konut teslimlerine devam ediyoruz. 8 milyar 813 milyon TL değerindeki stok satışları, 3 milyar 427 milyon 389 bin TL’lik yeni satışa çıkacak yatırımlarımızla konut teslimlerine devam ediyoruz. Yatırım tutarı 600 milyon TL’lik Sapanca’daki yeni projemize başlayacağız. İnşaatı devam eden projelerin neredeyse tamamı teslim aşamasında olduğu için yıl sonuna kadar 180 milyon TL’lik de ek yatırım yapacağız”

Yazar: Mehtap Demir

Fast Company Türkiye Yazı İşleri Müdürü

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

sektörün-gelecegi

Sektörlerin Geleceği

next-veri-drive

Arabalı Sinemaların Rönesans’ı