in

Gayrimenkulde gelişen trendler 2021

Ofis sahiplerinin durumunun, perakende ve konaklama sektörlerinin önümüzdeki dönemde ne yapacağının, konutlardaki son durumun, önümüzdeki senelerde yatırımcısının yüzünü güldürecek sektörlerin derlendiği ‘Gayrimenkulde Gelişen Trendler 2021’ raporu, bu konuları açıklığa kavuşturuyor.

PwC ve Urban Land Enstitüsü’nün iş birliği ile hazırlanan “Gayrimenkulde Gelişen Trendler 2021” raporu yakın gelecekteki gayrimenkul sektörünün görünümünü ele alıyor. Rapor, koronavirüs pandemisinin mülk satın alma, satma ve kullanım yöntemlerinde büyük değişikliklere yol açmaya devam edeceğini söylüyor.
Gayrimenkulde Gelişen Trendler 2021 raporunda göze çarpan başlıklar şöyle:

PERAKENDE ŞEKİL DEĞİŞTİRİRKEN KONAKLAMA 2024’E KADAR BEKLEYECEK
Koronavirüs pandemisiyle beraber dünya genelinde alınan önlemlerden biri olan seyahat kısıtlamasının, konaklama sektörünün yaşadığı kilitlenmenin ilk sebebi olduğunu düşünen araştırmacılar, bu durumun yatırımcıları gelecek dönemde de düşündüreceğini söylüyor. Konaklama sektörünün perakende sektöründen daha iyi durumda olduğunu düşünen araştırmacılar yine de 2024 yılına kadar konaklama sektörünün pandemi öncesi doluluk oranlarına ulaşmasını beklemiyor. Ancak araştırmacılar şimdilik yatırımcıların otel hisselerini elinde tutmasını tavsiye ediyor. Araştırmacıların çoğunluğu ise perakende sektörünün daha çok ‘sağlık alanına’ yöneleceğini düşünüyor.

EKONOMİLER KÖTÜYE GİDERKEN KONUT FİYATLARI DÜŞEBİLİR
Raporda konut konusunu ele alan araştırmacılar, kiralık olan müstakil konutlara talebin artacağını düşünüyor. Pandeminin ekonomilere zarar verdikçe ‘uygun fiyatlı konut’ arzının daha da artacağını düşünen araştırmacılar fiyatlarda yaşanacak düşüşle birlikte konutlara olan talebin devam edeceğini söylüyor.

OFİSLERİN GELECEĞİ BELİRSİZ
Araştırmacıların yarısından fazlası, koronavirüsle birlikte evden çalışma modeline geçişin ‘ofis sahiplerini’ zorladığını, çözüm yolu olaraksa yüz yüze çalışmayı mümkün kılmak için güvenli bir alan oluşturma, sosyal mesafe gibi konuları hesaba katarak iç mekanlarını yeniden yapılandırma gibi önerileri hayata geçirebileceklerini düşünüyor. Bazı uzmanlar ofislere olan talebin yüzde 15 oranında azalacağını ve pandemiyle ilgili yaşanan belirsizlik yüzünden fiyatların düşeceğini öngörüyor.

2021’İN FIRSATLARI: SANAYİ VE LOJİSTİK
Pandemi dolayısıyla E-ticaretin yükselmesi, üretim, depo ve lojistik alanlara olan talebi arttıracağını bekleyen araştırmacılar, bu mülk türlerinde büyüme eğiliminin güçleneceğini 2021 senesinde ise yatırım yapmak için en olumlu fırsat olduğu görüşünde birleşiyor.

Yazar: Fast Company Türkiye

©Fast Company Dergisi, Türkiye’de Fast Dergi Yayıncılık A.Ş. tarafından Türkiye Cumhuriyeti yasalarına uygun şekilde yayınlanmaktadır. Fast Company’nin isim hakkı ABD’de Mansueto Ventures’a, Türkiye’de Fast Dergi Yayıncılık A.Ş.’ye aittir. Dergide yayınlanan yazı, tablo, fotoğraf ve görsellerin her hakkı saklıdır. İzinsiz, kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

First Solar’dan, vadesini doldurmuş güneş panellerine etkili bir çözüm!

levent-cakiroglu

Global lider fabrikası