in

Gazinantep’in Kurtuluşu’nun 100. yılı özel bir etkinlikle kutlandı!

Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yılı, SANKO Holding’in ev sahipliğinde, Panorama 25 Aralık Gaziantep Savunması Kahramanlık Panoraması ve Müzesi’nde düzenlenen tarih ve sanat dolu bir etkinlik ile kutlandı.

SANKO-GAZİANTEP'İN-KURTULUŞU'NUN-100.YILINI-KUTLADI-(4)

SANKO Holding’in ev sahipliğinde Panorama 25 Aralık Gaziantep Savunması Kahramanlık Panoraması ve Müzesi’nde gerçekleştirilen etkinliğin ilk bölümünde; SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, tarihçi ve yazar Saffet Emre Tonguç ile sanat ve tarih yazarı Serda Büyükkoyuncu’nun katıldığı, Pelin Çift’in moderatörlüğünde bir söyleşi yapıldı. Etkinliğin ikinci bölümünde ise orkestra şefi ve besteci Murat Cem Orhan yönetiminde, Gaziantep’in mücadelesi müzikli bir anlatıyla sergilendi.

SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, “25 Aralık, Gaziantepliler için büyük bir gün. Başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Antep Savunmasında şehadete yürüyen şehitlerimiz ile vatan ve bayrak uğruna gözlerini kırpmadan canlarını feda eden tüm kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyor, Gaziantep’in Kurtuluşu’nun 100. yıl dönümünü kutluyorum” diye konuştu.

SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu da, Gazianteplilerin Kurtuluş Mücadelesi’nde büyük yokluklar çektiğini ifade ederek, “Atalarımızın bıraktığı 100 yılı nasıl sıfırdan buraya getirdiysek, biz de bizden sonra ileriye taşıyacak, gençlerimize ülkeye ve dünyaya liderlik eden bir Gaziantep bırakacağız” dedi. Sözlerini, “Vatanın bölünmez bütünlüğü uğruna canlarını feda eden tüm kahramanlarımızı rahmet, minnet ve şükranla anıyor, Gazi Şehrimizin Kurtuluşunun 100. yıl dönümünü kutluyorum” diyerek tamamladı.

GEÇMİŞTEN GELECEĞE UZANAN KÖPRÜ

Serda Büyükkoyuncu, konuşmasında Gaziantep’in 11 bin yıllık geçmişe sahip olduğunu vurgulayarak, “İlkler tarih boyunca hep Anadolu topraklarında gerçekleşti, bu nedenle Anadolu toprakları her zaman hedef olmuştur” dedi.

Saffet Emre Tonguç da, 1990’dan beri Gaziantep’te bin 500’den fazla tarihi eserin restore edildiğinin altını çizerek, Gaziantep’in uygarlık tarihine yön veren kadim şehirlerden olduğunu, kendi kurtuluşunu gerçekleştirerek Gazi unvanını aldığını hatırlattı: “Gaziantep neredeyse tüm nüfusunu kaybettikten sonra yeniden var olmak için durmadan çalışıp bu noktaya geldi. Sanatını, zanaatını koruyup sanayisi ve ihracatıyla her zaman lider olmuş bir şehirdir. Genç kuşakların da bu mücadeleye sahip çıktığını görüyoruz.”

Yazar: Fast Company Türkiye

©Fast Company Dergisi, Türkiye’de Fast Dergi Yayıncılık A.Ş. tarafından Türkiye Cumhuriyeti yasalarına uygun şekilde yayınlanmaktadır. Fast Company’nin isim hakkı ABD’de Mansueto Ventures’a, Türkiye’de Fast Dergi Yayıncılık A.Ş.’ye aittir. Dergide yayınlanan yazı, tablo, fotoğraf ve görsellerin her hakkı saklıdır. İzinsiz, kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CEO-Council-Yeni-Yıl-Buluşması--Yeni-Dönemde-Bankacılık

CEO Council Yeni Yıl Buluşması: Yeni Dönemde Bankacılık

Benim-işletim-sistemim-Selim-Siper

Benim İşletim Sistemim: Petrol Ofisi CEO’su Selim Şiper