in

Holdinglerin Yeni Ajandası’ndan notlar

5 büyük holding ve 1 banka CEO’su ile birlikte yaptığımız “Üretime Dönüş” etkinliğinden kısa notlar var…

Hurşit Zorlu
Anadolu Grubu CEO

“2020 yılının ilk yarısında ciromuzda yüzde 15’lik artış elde ettik. Yılın ikinci çeyreği, büyüme oranlarımızı aşağı çekti. Pandemi, AVM restoranlarını olumsuz etkilese de ev tüketimi ve perakende satışların artması ile özellikle Migros’ta online satışlarda yükseliş oldu.”

“Yatırım konusunda bir süre daha temkinli olacağız. Zorunlu olan yatırımları uzun döneme yayacağız. Toplum için önemli olan sağlık, perakende, tarım, içecek gibi alanlarda tüketicilerimize kesintisiz hizmet vereceğiz.”

 

Cenk Alper
Sabancı Holding CEO 
“Satışlarımız 27.4 milyar TL’ye geldi. 2.2 Milyar TL de kar elde ettik. Bütün bu kriz ortamına rağmen geçen seneye göre yüzde 15’lik büyüme sağladık.”

“İşletme sermayesinin yönetimi çok kritikti. Konuyla ilgili ciddi projeler yürütüyoruz. Her sektörde varolan işimizi yalın yöneterek işletme sermayesini aza indirerek nakit akış performansımızı artırabiliyoruz.”

 

Murat Akşam
Türkiye Finans GM Vekili 

“Şu aşamaya kadar yüzde 40 büyüme sağladık. Bu desteğimizi yerinde hizmetle pazar payı alma amaçlı olarak ilerlettik. Bütün sanayi kuruluşlarımızın ne kadar başarılı olduğunu görerek desteğimizi artırmak istiyoruz. Çünkü üretimin esas olduğuna inanıyoruz.”

“Bu süreçte bizim için en önemli şey dijitalleşmek olacak. Müşterimize, kendi ofisinde, kendi evinde hizmet etmeye gayret ediyoruz. Bütün dökümanları dijitale geçirdik. ‘Kağıtsız’ bir şekilde ilerleyeceğiz.”

 

Ömer Yüngül
Zorlu Holding CEO
“Hem tekstilde hem madende hem Vestel’de ihracat için yıl sonuna kadar doluyuz. Şu anda Ocak ayı için sipariş alıyoruz. Nisan, Mayıs, Haziran aylarında fabrikaları çalıştırmak epey zordu. Esnek kurallarla üstesinden geldik.”

“Yaşadıklarımız bize artık paydaş odaklı bir sürdürülebilir büyüme modeline geçmemiz gerektiğini gösteriyor. Bu pandemi ile bize bir fırsat yarattı. Yeni normalimiz ‘birlikte öğrenmek’.”

 

Ebru Özdemir
Limak Holding Yatırım YKB 
“İnşaat işleri daha da arttı. Pandemi süresinde üç tane yeni iş aldık. Enerji tesislerimiz full çalıştı. Yabancı uzmanlarla online görüştük. Bütün şantiyelerimizi izole ettik. Ayrıca, mülteciler, yoksullukla mücadele ve fırsat eşitliği için de çalışıyoruz.”

“Nitelikli iş gücümüz var. Maliyet avantajımız var. Hızlı iş yapıyoruz. Afrika’da nüfusun artması bekleniyor ve büyük iş imkanları var. Nüfusun artması, okul demek, yol demek, fabrika  demek, iş yeri demek. Dolayısıyla burada da inşaat altyapısı için büyük fırsatlar görüyoruz.”

 

 

Haluk Kayabaşı
Kibar Holding CEO
“Üretimde ve istihdamda sürdürülebilirliği sağlamak, ülke ekonomisine maksimum katkıyı sağlamak ve bunları yaparken doğal kaynakları ve çevreyi korumak önceliklerimiz”

“Çalışma arkadaşlarımızın mutluluğuna çok fazla önem veren bir grubuz. 2019 yılında başlattığımız bir esnek çalışma projesi vardı. İnsanları, istedikleri yerde, istedikleri ortamda, istedikleri saatlerde çalıştırabilir hale geldik. Verimlilik daha da arttı.”

Yazar: Fast Company Türkiye

©Fast Company Dergisi, Türkiye’de Fast Dergi Yayıncılık A.Ş. tarafından Türkiye Cumhuriyeti yasalarına uygun şekilde yayınlanmaktadır. Fast Company’nin isim hakkı ABD’de Mansueto Ventures’a, Türkiye’de Fast Dergi Yayıncılık A.Ş.’ye aittir. Dergide yayınlanan yazı, tablo, fotoğraf ve görsellerin her hakkı saklıdır. İzinsiz, kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Holdinglerin-Yeni-Ajandasi

Holdinglerin Yeni Ajandası: Üreterek Büyüyen Güçlü Bir Ekonomi için Tartıştılar

Yöneticilerin ‘Yönetme’ sorunu