in

iyzico kadın girişimcileri destekliyor

iyzico, “Kadın Girişimci Destek Programı” ile Türkiye’deki kadın girişimci ekosisteminin büyütmeyi hedefliyor.

iyzico,-kadın-girişimci

Finans teknolojileri alanında öncü şirketlerden iyzico, geçtiğimiz yıl 150 kadın girişimcinin dahil olduğu iyzico Kadın Girişimci Destek Programını başlattı. Finanstan eğitime, pazarlama ve tanıtımdan özel indirimlere kadar birçok avantajın sunulduğu program, 6 ayda katılımcıların işlem adedinde yüzde 43, işlem hacminde yüzde 15 oranında artış sağlamalarına katkı sağladı. 6 bin 300 işlem 0 komisyonla geçti ve program kapsamındaki üye iş yerleri 15 bin yeni müşteriye ulaşarak yaklaşık 2 milyon TL işlem tutarı elde etti.

Kadın girişimcilerin gücünü artırmak

iyzico CEO’su Barbaros Özbuğutu, kadın girişimcilerle ilgili küresel ölçekte bazı bilgileri paylaştı: “Her 3 küçük, orta ve büyük işletmeden sadece 1’i kadınlara ait. Henüz istenilen seviyede olmasa da gelişmekte olan ülkelerde kadın girişimciliğinde artış yaşanıyor. En az 1 kadın girişimcinin olduğu küçük ve orta ölçekli işletme sayısı 8-10 milyon civarında. Tüm bu tabloda, kadınlar küresel ekonomiye 3 trilyon dolar katkı sağlıyor.”

Özbuğutu’ya göre, rakamlar kadın girişimcilerin sayısının arttığını gösterse de kadınlar hâlâ işlerini büyütürken yeteneklerini sınırlayan, zaman, insani, fiziksel ve sosyal kısıtlamalarla karşı karşıya kalıyor. Özbuğutu, “Kadın girişimcilerin karşılaştıkları ihtiyaç ve kısıtlamaların, fikirlerini hayata geçirme ve işlerini büyütmelerinin önünde bir engel olmaması ve finansal erişimlerini artırabilmek için proje ortaklarımızla ‘iyzico Kadın Girişimci Destek Programı’nı hayata geçirdik. İlk iki başvuru döneminde aldığımız pozitif dönüşler bizi daha da heyecanlandırıyor. Her koşulda üretim yapmak için mücadele eden kadınlara destek vermek, kadın girişimcilerin gücünü iyiden iyiye artırmak için her zaman onların yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

“Kadınlar finansal sistemin içinde yer almalı”

iyzico CHRO’su Burcu Çilingir de, topluma karşı sorumluluğunun farkında olan bir kurum olduklarını ve bu vizyon doğrultusunda kadınları desteklemek için neler yapabileceklerine odaklandıklarını söyledi. Teknoloji sektöründeki erkek egemenliğine dikkat çeken Çilingir, “Büyük bir gururla söylüyorum ki, 200 kişilik kadromuzun yüzde 45’inde kadın çalışanlara yer vererek sektördeki en yüksek kadın çalışan sayısına sahip şirketlerden biriyiz. Sadece kendi bünyemizdeki insan kaynağına odaklanmakla kalmadık, girişim ekosisteminde kadın girişimci sayısının artması için bu programı hayata geçirdik. Henüz 1 yıldan kısa sürede programın kadın girişimcilerimize sağladığı katma değer bize hem gurur veriyor hem de ne kadar doğru bir yolda olduğumuzu gösteriyor” dedi.

Basın toplantısında iyzico Kadın Girişimci Destek Programı katılımcılarından Famhub kurucusu Ege Akdemir, Hipokids kurucusu Evren Büyük Kepkep, Kiklou kurucusu Hande Aykun ve Oncowear kurucusu Çağla Acar da markalarının hikayelerini ve iyzico Kadın Girişimci Destek Programı’nın kendilerine faydalarından bahsetti.

iyzico ve iş ortakları Google, Good4Trust, IdeaSoft, Paraşüt, Mükellef ve Webtures ortaklığı ile hayata geçiren “iyzico Kadın Girişimci Destek Programı”nın ilk iki etabına bini aşkın başvuru geldi. Program 6 aylık periyotlarla yeni kadın girişimcileri dahil ederek kadın girişimcilere kapsamlı desteğini sürdürecek.

Yazar: Fast Company Türkiye

©Fast Company Dergisi, Türkiye’de Fast Dergi Yayıncılık A.Ş. tarafından Türkiye Cumhuriyeti yasalarına uygun şekilde yayınlanmaktadır. Fast Company’nin isim hakkı ABD’de Mansueto Ventures’a, Türkiye’de Fast Dergi Yayıncılık A.Ş.’ye aittir. Dergide yayınlanan yazı, tablo, fotoğraf ve görsellerin her hakkı saklıdır. İzinsiz, kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Özgürlüğün-bedeli-1

Özgürlüğün bedeli

Vodafone-2025

Vodafone’dan kadın istihdamına sürdürülebilir katkı