in

Mastercard ve İhtiyaç Haritası “El Ele Destek Hareketi”ni hayata geçiriyor

Ödeme teknolojileri lideri Mastercard ve İhtiyaç Haritası, bir araya gelerek ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarını yerel esnaflardan sağlayabileceği “El Ele Destek Hareketi” sosyal pazaryerini oluşturdu. Tüm alt yapı çalışmaları tamamlanarak 27 Kasım 2020 tarihi itibariyle “El Ele Destek Hareketi” platformu üzerinden yerel işletmeler yeni bir iş modeliyle tanışacaklar.

ADVERTORIAL

Yerel işletmeler “El Ele Destek Hareketi”nde buluşuyor
Mastercard ve İhtiyaç Haritası’nı bir araya getiren proje Covid-19 döneminde ortaya çıkan gıda ve hijyen temel ihtiyaç malzemelerinin yine “İhtiyaç Haritası” tarafından kurulan “El Ele Destek Hareketi” platform aracılığıyla yerel işletmeler ve esnaflar tarafından karşılanması esasına dayanarak ilk etapta İstanbul, Ankara, İzmir, Eskişehir, Gaziantep, Adana, Mersin, Trabzon, Elazığ ve Denizli başta olmak üzere toplamda 20 ilde hayata geçirilecek. Yerel ihtiyaçların, yerel işletmelerden karşılanmasına imkan sunan ve yerel ekonomiye katkı sağlanması hedeflenen proje; yerel esnafların dijitalleşmesi ve e-ticaretin gelişmesine de hizmet edecek.

210 ülkede, ticaretin ve alışverişin tam da ortasında yer alan, ödeme sistemleri teknolojilerinin lider şirketi Mastercard’ın öncelikli amacının; her sektörde ve ölçekten bağımsız olarak tüm işletmelerin faaliyetlerini kesintisiz olarak sürdürmesini sağlamak olduğunu belirten Mastercard Türkiye Genel Müdürü Yiğit Çağlayan; ‘şirket olarak her zaman, dijital ekonominin her yerde, herkes için işlemesini sağlama misyonunu yerine getirmeye yönelik çalışmalar yürütüyorduk. Kapsayıcı büyüme çalışmalarına kaynak aktarmak amacıyla 2018 yılında kurulan Mastercard Kapsayıcı Büyüme Merkezi (The Mastercard Center for Inclusive Growth), COVID-19 destek programı kapsamında, ihtiyaç sahibi bireylerin ve yerel işletmelerin desteklenmesi amacıyla 1.5 milyon TL tutarında bir hibe fonu ilk kez Türkiye’de bir sosyal kooperatife ayırdı’ dedi. Mastercard ve İhtiyaç Haritası’nı bir araya getiren bu proje; COVID-19’dan olumsuz etkilenenlerin gıda ve diğer temel ihtiyaç malzemelerinin, İhtiyaç Haritası tarafından kurulan “El Ele Destek Hareketi” platform aracılığıyla yerel işletmelerden karşılanması esasına dayandığını vurgulayan Mastercard Türkiye Genel Müdürü Yiğit Çağlayan; yerel esnafın dijitalleşmesi ve e-ticaretin gelişmesine de hizmet edecek projenin altyapı çalışmalarını tamamladık. Yaklaşık 7000 adet gıda ve hijyen paketinin yer aldığı ve toplamda 20 ilde hayata geçirilecek proje, kalkınmanın sadece bölgesel ya da kentsel ekonomik kaynaklara bağlı olmadan, yerel esnaf ve küçük işletmelerin de aktif katkısıyla gerçekleşebileceğini göstermesi açısından da önem taşıyor. Ekonomik olarak zor durumda olan bireylerin ihtiyaçlarını yerel ekonominin paydaşlarıyla karşılayarak sürdürülebilir bir ekonomi yaratmayı hedeflediklerini söyledi.

Mastercard’ın bağımsız fonundan aktarılan ve sosyal sorumluluk adına yapılan yatırımla ihtiyaç sahiplerinin taleplerine cevap verilirken yerel ekonominin aktörlerinin de desteklenmesi amaçlandığı bu projede iş birliğinde olmaktan mutlu olduklarını belirten İhtiyaç Haritası Kurucularından Mert Fırat; ‘İhtiyaç Haritası olarak “El Ele Destek Hareketi” projesi kapsamında kalkınmanın sadece bölgesel ya da kentsel ekonomik kaynaklara bağlı olmadan yerel esnaf ve küçük işletmelerin de aktif katkısıyla gerçekleşebileceği bilinciyle hareket ettik. Bu fonu doğru kaynaklara, hızlı ve etkin bir şekilde aktarmak, toparlanma çalışmalarında yerel işletmelere destek olmak gayesiyle, gerçek ihtiyaç sahipleri ve destekçilerini sosyal pazar yeri platformda buluşturduk. Mastercard ve İhtiyaç Haritası; ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarını yerel esnaflardan sağlayabileceği bir sistem oluşturdu ve bu proje için her il bazından analizler yaparak bir doğru datanın elde edilmesini sağladık’ dedi.

Mastercard Hakkında
Mastercard, ödeme sistemleri alanında faaliyet gösteren global bir teknoloji şirketidir. Misyonumuz; ödeme işlemlerini güvenilir, kolay, akıllı ve erişilebilir hale getirerek herkese her yerde fayda sağlayan kapsayıcı ve dijital bir ekonomiyi birleştirmek ve güçlendirmektir. Güvenilir veri ve ağlar kullanarak, iş birlikleri ve işimize olan tutkuyu kullanarak, yeniliklerimiz ve çözümlerimizle bireylerin, finans kurumlarının, resmi kurumların ve işletmelerin potansiyellerini gerçekleştirmelerine yardımcı oluruz. Şirket kültürümüz, şirketimizin içinde ve dışında yaptığımız her şey iş ahlakı biriminizin yönlendirmesiyle gerçekleşir. 210’dan fazla ülke ve bölgedeki bağlantılarımızla, herkes için paha biçilmez fırsatlar yaratan sürdürülebilir bir dünya inşa ediyoruz.

İhtiyaç Haritası Hakkında
İhtiyaç Haritası, Türkiye’de kurulmuş ve resmi olarak tüm illerde ihtiyaç sahipleri ile destek olmak isteyen kişi ve kurumların buluşmasını sağlamaktadır. İhtiyaç Haritası aynı yardım transferlerine dayalı harita tabanlı bir dayanışma platformu sunar. Online imece kültürünü yaygınlaştırarak kişi ve kurumları bir araya getiren ve bölge, şehir veya mahalle ölçeğinde topluluklar oluştur ve bu toplulukları harekete geçirir. Bireylerin, aynı yardımlar aracılığıyla toplumsal sosyal dengesizliklerle mücadele etmelerine destek olmak için ortaya çıkmış ve hizmet veren gönüllü bir web sitesidir.
2015 yılından bugüne İhtiyaç Haritası platformunu 100 bine yakın üye, 350’den fazla STÖ, 70’den fazla özel sektör kuruluşu, yüzlerce kamu kuruluşu temsilcisi kullanmaktadır. Platform aracılığıyla 2.2 milyondan fazla malzeme ihtiyacı karşılanırken yaklaşık 103.7 milyon liraya eş değer bir paylaşım ekonomisi yaratılarak sosyal etkisi yüksek bir fark yaratıldı. Türkiye’nin dört bir yanındaki kurumsal ve bireysel gönüllüleri, dünyaya açılan hayalleriyle İhtiyaç Haritası her geçen gün büyümeye ve gelişmeye devam ediyor.

Yazar: Fast Company Türkiye

©Fast Company Dergisi, Türkiye’de Fast Dergi Yayıncılık A.Ş. tarafından Türkiye Cumhuriyeti yasalarına uygun şekilde yayınlanmaktadır. Fast Company’nin isim hakkı ABD’de Mansueto Ventures’a, Türkiye’de Fast Dergi Yayıncılık A.Ş.’ye aittir. Dergide yayınlanan yazı, tablo, fotoğraf ve görsellerin her hakkı saklıdır. İzinsiz, kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Demet-Mutlu

Mutlu’nun büyük hayali

15-milyona-odakli-sirket

15 milyona odaklı şirket