in

HPE’den Uçtan Buluta Devrini Güçlendirecek Yenilikler

Hewlett Packard Enterprise (HPE), global ölçekte düzenlenen HPE Discover etkinliği kapsamında, uçtan buluta hizmet platformu HPE GreenLake’in yeniliklerini duyurdu.

HPE’den-Uçtan-Buluta-Devrini-Güçlendirecek-Yenilikler

Müşterilerin verilere her yerden erişmelerine, analiz etmelerine ve aksiyona dönüştürmesine olanak sağlayan akıllı çözümler geliştiren Hewlett Packard Enterprise (HPE), global ölçekte düzenlediği Discover etkinliğinde, HPE GreenLake bulut platformunun yeniliklerini duyurdu.

Platform, müşterilere veri merkezlerinde, sunucu barındırma tesislerinde veya uçta bulut hizmetleri sunuyor. Söz konusu inovasyonlar; müşterilerin iş yüklerini bulut işletim modeline dönüştürerek modernize etmelerine, uygulamaların uçtan buluta optimizasyonunu sağlamalarına, güvenceye almalarına ve konumdan bağımsız olarak her türlü veriyi işleyerek gelecek için bunlardan fayda sağlamalarına yardımcı olacak.

HPE Başkanı ve CEO’su Antonio Neri, günümüzde şirketlerin başarısında verinin kritik rolü olduğuna dikkat çekerek, “Şirketler, sektörlerinde başarılı olmak için her yerde veri toplamalarına, analiz etmelerine ve veriler üzerinden hareket etmelerine olanak tanıyacak bir buluta ihtiyaç duyuyorlar” dedi ve platforma eklenen yenilikler hakkında şunları söyledi: “HPE GreenLake uçtan buluta platformu, kuruluşların lokasyon bağımsız olarak tüm verilerinin gücünden yararlanmalarını sağlıyor.

Bugünkü duyurularımız HPE’nin hibrit bulut pazarındaki liderliğini daha da genişletiyor. Silikon, yazılım ve güvenlikten, kuruluşların işlerini yürütmek için güvendiği iş yüklerine kadar, müşterilerin dijital dönüşümü hızlandırmasına ve muazzam iş sonuçları elde etmesine yardımcı olmak için HPE GreenLake bulut platformunun kapsamını genişletmeye devam ediyoruz.”

Karmaşa ortadan kalkıyor

Platformdaki yeniliklerden biri, HPE GreenLake Lighthouse. Şirketin, müşterilerinin farklı iş yüklerini hızla sunmak ve yapılandırmak için ihtiyaç duyduğu çevikliği ve esnekliği sağlamayı amaçlıyor. Farklı iş yükleri için optimize edilmiş çözümleri kolayca çalıştırmak ve yönetmek adına sorunsuz, akıllı bir operasyonel deneyim sağlıyor.

Müşteriler, yalnızca birkaç tıklamayla HPE GreenLake Central’e yeni bulut hizmetleri ekleyebiliyor ve çok kısa sürede aynı anda çalıştırabiliyor. Bu sayede HPE GreenLake Lighthouse, yeni yapılandırmalar için sipariş verme ve bekleme süresini ortadan kaldırıyor. Bu platform, iş önceliklerine bağlı olarak en iyi performansı, en düşük maliyeti veya bu ikisinin dengesini sağlamak için gerekli kaynakları ayırıp, farklı bulut hizmetlerini ve iş yüklerini bağımsız olarak optimize etmek üzere HPE Ezmeral yazılımı üzerine kuruldu.

Üretkenliği ve geliri koruyan güvenlik çözümü

Günümüzde organizasyonlar için uçtan buluta güvenliği sağlamak daha karmaşık hale geliyor. Mimarilerini veri merkezlerinden uç noktalara geliştiriyor, saldırganlar giderek artan bir şekilde gelişmiş istismar teknikleri kullanıyor.

Project Aurora, mevcut güvenlik yatırımlarında tamamlayıcı rol üstleniyor. HPE GreenLake bulut platformunun yapı taşlarına yerleştiriliyor ve güvenlik iş yükleri dahil olmak üzere donanımın, belleğin, işletim sistemlerinin, platformların ve iş yüklerinin bütünlüğünü otomatik olarak sürekli doğruluyor. Silikondan buluta uzanan gelişmiş tehditleri kısa sürede otomatik olarak algılayabiliyor. Bu sayede, kuruluşların potansiyel veri kaybını, yetkisiz şifrelemeyi, değerli veri ve fikri mülkiyet zararlarını en aza indirmesine katkı sağlıyor.

İşlemci çekirdek kapasitesi elde etmenin kolay yolu

HPE daha iyi ve ayrıntılı bir bulut deneyimi sunmak üzere silikon düzeyinde optimize edilmiş yenilikçi, kullanıma ve tüketime dayalı fiyatlandırma modelini piyasaya sürüyor. İşlemci çekirdeği ve kalıcı bellek düzeyinde yeni kapasite eklemek için Intel ile ortaklaşa geliştirilen bu yenilik ile HPE, müşterilerin ek silikonu hızlıca etkinleştirmelerine ve daha fazla kapasite için ödeme yapmalarına olanak tanıyor. Bu sayede, yeni işlemci sipariş etme veya takma ihtiyacını ortadan kaldırıyor.

Hizmet olarak sunulan sezgisel otomatik yönetim

Günümüzde, bilgi işlem varlıklarını izlemek ve yönetmek için 20 yıl önce kullanılan yaklaşımların hâlâ kullanıldığını görüyoruz. Ancak zaman içinde, şirketlerin bilgi işlem ihtiyaçları, artık veri merkezinin dışına ve uç noktaya yayılan sunucular ve sistemlerle giderek daha fazla ölçeklendiğinden, bu yaklaşım otomasyona dayalı, birleştirilmiş araçları gerektiren karmaşık bir süreç haline geldi.

HPE’nin sunduğu yenilik, kurumların bilgi işlem süreçlerini otomatize eden, sezgisel, bulut tabanlı bir yönetim hizmeti olan Compute Cloud Console ile birleştirilmiş bilgi işlem işlemlerini hizmet olarak sunuyor ve bu karmaşayı yönetmeye yardımcı oluyor. HPE GreenLake Bulut Platformu’nu temel alan Compute Cloud Console, sorunsuz hizmet odaklı deneyimiyle altyapı yönetimini basitleştiriyor. Ek olarak, tedarik ve yaşam döngüsü yönetimi gibi manuel görevlerin otomasyonunu sağlarken pazara sunma süresini de kısaltıyor ve insan hatasından kaynaklanan tutarsızlıkları ortadan kaldırıyor.

Yazar: Fast Company Türkiye

©Fast Company Dergisi, Türkiye’de Fast Dergi Yayıncılık A.Ş. tarafından Türkiye Cumhuriyeti yasalarına uygun şekilde yayınlanmaktadır. Fast Company’nin isim hakkı ABD’de Mansueto Ventures’a, Türkiye’de Fast Dergi Yayıncılık A.Ş.’ye aittir. Dergide yayınlanan yazı, tablo, fotoğraf ve görsellerin her hakkı saklıdır. İzinsiz, kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

vodafone-ve-riot-games

Vodafone ve Riot Games’ten yeni işbirliği

berganthal

Klépierre Türkiye’ye Yeni CEO