in

Karbon negatif organizasyonlara ilk ev sahibi

Radisson Hotel Group, dünyada EMEA bölgesi portföyündeki 400’den fazla otelde gerçekleştirilecen tüm etkinlik ve organizasyonlarını karbon negatif hale getiren ilk otel grubu oluyor.

Radisson Hotel Group, bu programa dahil olan otellerinde gerçekleştirilecek tüm etkinliklerin çevre üzerinde olumlu etkiler yaratmasını sağlamak için, etkinlikler sonucu ortaya çıkan karbon ayak izinin iki katını dengeleyecek.

Bu program, 18 Ekim 2021 ve 31 Ocak 2022 tarihleri arasında rezervasyonu yapılan ve 31 Mart 2022 tarihinden önce gerçekleştirilen etkinlikleri kapsayacak. Karbon Negatif. Gezegen Pozitif programı, konaklama sektöründe yeni sürdürülebilirlik standardını belirliyor. Katılımcı otellerde gerçekleştirilecek etkinlik ve organizasyonlar sonucu ortaya çıkan CO2 emisyonlarının iki katının müşterilere hiçbir maliyet yansıtılmadan dengeleneceği bu program ile Radisson Hotel Group, misafirlerine, bu tarihler arasında sürdürülebilir toplantı ve etkinlikler gerçekleştirme ve söz konusu etkinlikleri karbon negatif hale getirme imkanı sunuyor.

Karbon Negatif. Gezegen Pozitif programı, Grubun dünya genelindeki 1.600 otelinde 2019’dan bu yana müşterilerine sunduğu %100 Karbon Nötr organizasyonlar düzenleme hizmetini destekler nitelikte. Bu girişim, Grubun karbon ayak izini %30 oranında azaltmayı hedefleyen ve bilime dayalı hedefler belirlemeyi amaçlayan geniş kapsamlı Sorumlu İşletme programının da bir parçasını teşkil ediyor. Grup, %100 Karbon Nötr Organizasyonlar programını uygulamaya koyduğu günden bu yana müşterilerine hiçbir ek maliyet yansıtmadan 30.300 tonu aşkın CO2 emisyonunu dengeledi. Bu miktar, 6.500’den fazla benzinli otomobilin[1] trafiğe çıkmaması ile dengelenen CO2 emisyonuna eşdeğerdir.

Grubun 2020’de başlattığı Hibrit Organizasyonlar çözümlerini tamamlayıcı nitelikteki Karbon Negatif Gezegen Pozitif organizasyonları, otel sahiplerine ve konuklarına, günümüz turizmindeki hızlı değişimlere daha iyi uyum sağlamaları için ihtiyaç duydukları esnekliği ve mekanları sunuyor. EMEA bölgesinde 100’den fazla otelde sunulan Hibrit Organizasyonlar çözümleri, müşterilerin kapsam 3 karbon ayak izlerini azaltmalarına katkıda bulunuyor.

Yazar: Fast Company Türkiye

©Fast Company Dergisi, Türkiye’de Fast Dergi Yayıncılık A.Ş. tarafından Türkiye Cumhuriyeti yasalarına uygun şekilde yayınlanmaktadır. Fast Company’nin isim hakkı ABD’de Mansueto Ventures’a, Türkiye’de Fast Dergi Yayıncılık A.Ş.’ye aittir. Dergide yayınlanan yazı, tablo, fotoğraf ve görsellerin her hakkı saklıdır. İzinsiz, kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

teknolojinin-kadin-liderler

Teknolojide Fark Yaratan Lider Kadınlar

is-dunyasindan-haberler

İş dünyasından haberler (Ekim-Kasım 2021)