in

Startup dünyasının 3 büyük ödülü açıklandı!

Türkiye’de girişimci ekosistemini buluşturan Corporate & Startup Day; Startup 100, Startup Dostu Şirketler ve Kurum İçi Girişimcilik Ödülleri’nin açıklanmasıyla tamamlandı.

Fast Company Türkiye Dergisi’nin Endeavor Türkiye, Özyeğin Üniversitesi, Girişimci Kurumlar Platformu işbirliği ve MEXT ile Esas Holding’in katkılarıyla 11 Kasım 2021 günü gerçekleştirdiği buluşmada, 3 kategoride ilk 3’ü paylaşan şirketler/kurumlar açıklandı.

STARTUP 100

Startup 100 listesinin ilk 3’ünde Getir, Insider ve Kolay İK yer aldı.
Startup 100 listesinde, Türkiye’de girişimcilik ekosisteminin önde gelen isimleri jüri olarak yer aldı. Her jüri üyesinden, kendi kriterlerine göre “en iyi 10” startup’ı, en iyiye 10 olmak üzere not vermeleri talep edildi. Gelen değerlendirmelere göre 100 startup açıklandı. Bu değerlendirmede, önemli bir konunun altını çizmek gerekiyor: Sonuçlar, jüri üyelerinin değerlendirmeleriyle sınırlıdır. Başka önemli ve başarılı girişimciler olduğunu da unutmamak kritik.
Jüri olarak yer alan isimler: Emre Kurttepeli (Endeavor Türkiye), Nevzat Aydın (Yemeksepeti), Hasan Aslanoba (Aslanoba Capital), Ersin Pamuksüzer (LifeCo), Cem Sertoğlu (Earlybird), Faruk İnaltekin (Bilkent Cyberpark), Volkan Biçer (Ludus Capital), Yalçın Sezen (Türkiye İş Bankası), Mete Çakmakcı (TTGV), Ahu Büyükkuşoğlu Serter (Fark Labs), Prof. Dr. Atilla Dikbaş (İTÜ Arı Teknokent), Cem Soysal (İnventram), İbrahim Elbaşı (Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi, İTO)

STARTUP DOSTU

Türkiye’de startup ve girişimcilere, “dost” tanımıyla yaklaşan kurumları belirleyen bu ankette, jüri görevini Startup 100 listesine girenler oluşturdu. Önce Startup 100 belirlendi, ardından bu listedeki şirketlere, “Size göre startup’lar için dost diyebileceğiniz 3 kurum hangileri?” sorusu soruldu. Startup’lar, “yatırımcı, mentor, hizmet ve ürün satın alma, hızlandırıcı benzeri programlar düzenleme, ortaklık gibi” kriterlere göre değerlendirmelerini yaptı. Bu değerlendirme sonucunda ilk 3 şöyle belirlendi: Türkiye İş Bankası, TEB ve Koç Holding.

KURUM İÇİ GİRİŞİMCİLİK

“Kurum İçi Girişimcilik Ödülleri”nde iki kategori için ödüller takdim edildi. “En İyi Kurum İçi Girişimcilik Projesi” kategorisinde ilk 3 sıra şöyle oluştu: İmece/Softtech, Malty/Efes Pilsen ve Avis Caravan/Otokoç.

“En Etkili Kurum & Girişim İş Birliği Ödülleri”nde ise şu şirket ve girişimciler ödül aldı: Eczacıbaşı Esan-Organon, Paysafe (MNG Kargo ve Birleşik Ödeme), Fiat Yol Arkadaşım (Tofaş ve Comodif)
Bu ödül kategorisinde jüri üyeliğini Girişimci Kurumlar Platformu danışma kurulu üstlendi.

Yazar: Fast Company Türkiye

©Fast Company Dergisi, Türkiye’de Fast Dergi Yayıncılık A.Ş. tarafından Türkiye Cumhuriyeti yasalarına uygun şekilde yayınlanmaktadır. Fast Company’nin isim hakkı ABD’de Mansueto Ventures’a, Türkiye’de Fast Dergi Yayıncılık A.Ş.’ye aittir. Dergide yayınlanan yazı, tablo, fotoğraf ve görsellerin her hakkı saklıdır. İzinsiz, kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

yeni-musteri-hesaplari

Yeni müşteri hesapları

Ahmet-Bozer-Benim-isletim-sistemim

Benim İşletim Sistemim: Swire Coca-Cola, Esas Holding YKÜ Ahmet Bozer