in

İnventram’dan Türk girişimi Augmency’ye yatırım

 

Koç Holding’in girişim sermayesi yatırımlarını yöneten iştiraki İnventram’ın, giyilebilir artırılmış gerçeklik (AR) alanında yerli donanım ve yazılım ürünleri sunan Augmency’e yaptığı yatırım ve şirketin geliştirdiği teknolojiler, düzenlenen basın toplantısında katılımcılara anlatıldı. Toplantıya katılan Koç Holding Turizm, Gıda ve Perakende Grubu Başkanı Tamer Haşimoğlu, İnventram Genel Müdürü Cem Soysal, Augmency Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hakan Ürey, AR teknolojilerinin geleceğini, şirketin yatırım planlarını ve gelecek hedeflerini paylaştı.

Tamer Haşimoğlu

Daha büyük yatırımlara doğru

‘Yeni nesil yatırım şirketi’ İnventram, Türkiye’nin teknoloji ihracatçısı olma hedefinde önemli bir rol üstlenmeyi amaçlıyor. Şirketin temel amacı, anlamda bilim ve teknoloji dünyası ile iş dünyası arasında köprü görevi görerek girişimlerin, küresel ölçekte çığır açan işlere dönüşmesini sağlamak. Koç Holding Turizm, Gıda ve Perakende Grubu Başkanı Tamer Haşimoğlu, bu hedefe doğru ilerlemek ve yüksek teknoloji yatırımlarında global ölçekte daha fazla söz sahibi olmak amacıyla, İnventram’ın hacmini büyütmeye karar verdiklerini belirtti: “Bugüne kadar Koç Holding’le birlikte yaklaşık 25 milyon dolarlık yatırım yaptık. Aldığımız stratejik karar ile önümüzdeki 5 yılda bu rakamı ciddi şekilde yükseltmeyi hedefliyoruz.”

Haşimoğlu’na göre, Augmency’nin sunduğu uzaktan destek için giyilebilir artırılmış gerçeklik ürünleri, 4’üncü Sanayi Devrimi kapsamında üretim ve hizmet sektörlerinin dönüşümüne yönelik projelerde önemli rol oynama potansiyeline sahip: “Bu teknolojiler, şirketlere iş süreçlerinde büyük avantajlar sağlayacak. Ayrıca günlük hayatımızın her evresinde kullanabileceğimiz, hayatımızı kolaylaştıracak eşsiz deneyimler sunabilme potansiyeline de sahip.” Haşimoğlu, yıl içerisinde İnventram’ın sağlık teknolojilerine ilişkin 2 ayrı şirket yatırımının daha kamuoyu ile paylaşılacağını belirterek konuşmasını tamamladı.

Cem Soysal

İnventram Genel Müdürü Cem Soysal da, şirketin daha büyük yatırımlarda yer alacağını ifade etti ve detayları paylaştı: “Türkiye’den çıkan derin teknolojileri yurt dışına ihraç etmeye başladık. Bu gücümüzü önemli yatırımlarımız arasında yer alan Augmency’nin dünya pazarlarına açılma hedefinde de kullanacağız. Augmency’e 1 milyon dolar değerinde yatırım yaptık. Bununla birlikte bu girişimin global pazarlarda elde edeceği başarıların daha önemli olduğunu düşünüyoruz.”

Büyük potansiyele sahip bir alan

Prof. Dr. Hakan Ürey tarafından kurulan, Koç Üniversitesi’nden çıkan bir spin-off olan Augmency, Türkiye’nin yüksek teknoloji ihracatında önemli bir pay almayı hedefliyor. Augmency Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Ürey, “Geliştirdiğimiz Cyclops HMD® donanım ve Augmented Remote Assistance (ARA) ismini verdiğimiz yazılım ürünleri ile farklı sektörlere yeni nesil artırılmış gerçeklik çözümleri geliştiriyoruz. Global AR pazarına giriş yaptığımız Cyclops HMD®, tamamen yerli bir ürün olması ile öne çıkıyor. Ayrıca geliştirdiğimiz uzaktan destek yazılımı ARA ile de yazılım çözümlerinde fark yaratıyoruz” dedi.

Prof. Dr. Hakan Ürey

Prof. Dr. Hakan Ürey, yeni geliştirdikleri ürün gamından da bahsetti ve endüstriyel anlamda her ihtiyaca göre çözüm ürettiklerini söyledi. Ayrıca yakın gelecekte, bu alanda günlük hayatımıza fayda sağlayacak son tüketici ürünlerinin de yaygınlaşacağını ifade eden Ürey, “Bu konuda da çalıştığımızı söyleyebilirim. Bu yıl itibariyle de global pazarlarda rol almayı planlıyoruz. Augmency Cyclops HMD® ürünlerimiz ve ARA yazılımımız yapay zeka desteği ile birlikte bizleri, bilgi ve beceri gerektiren her türlü işi herkesin kolayca yapabileceği bir dünyaya götürecek” dedi.

Yazar: Fast Company Türkiye

©Fast Company Dergisi, Türkiye’de Fast Dergi Yayıncılık A.Ş. tarafından Türkiye Cumhuriyeti yasalarına uygun şekilde yayınlanmaktadır. Fast Company’nin isim hakkı ABD’de Mansueto Ventures’a, Türkiye’de Fast Dergi Yayıncılık A.Ş.’ye aittir. Dergide yayınlanan yazı, tablo, fotoğraf ve görsellerin her hakkı saklıdır. İzinsiz, kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Arçelik’in 2050 hedefi

dunyanin-en-inovatif-sirketleri

Dünyanın En İnovatif Şirketleri